ΟΙ καταλήψεις είναι τα αναχώματα μας!

Την Πέμπτη 11/4, με απόφαση του πρύτανη του πολυτεχνείου Σίμου Σιμόπουλου, κόβεται η παροχή ιinternet στην αίθουσα 11 του κτιρίου των χημικών μηχανικών. Αποτέλεσμα αυτού είναι η διακοπή λειτουργίας του indymedia και του 98 fm που αποτελούν δύο κινηματικές δομές αντιπληροφόρησης και φιλοξενούνται στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι πολυτεχνείου.

Το μήνυμα είναι σαφές.

Αρκεί να ανατρέξουμε στο (όχι και πολύ μακρινό) παρελθόν για να καταλάβουμε τι επιφυλάσσει το πανεπιστήμιο για κάθε ζωντανό κύτταρο αγώνα εντός του. Ας θυμηθούμε λοιπόν τους 300 μετανάστες απεργούς πεινάς που τον Ιανουαρίου του 2011 κατέλαβαν κτίριο της νομικής σχολής του ΕΚΠΑ προκειμένου να στεγάσουν τον αγώνα τους. Τότε μεγάλη δύναμη μπάτσων περικύκλωσε την σχολή αυτή προκείμενου οι μετανάστες να εγκαταλείψουν τον χωρο. Ακόμα πιο πρόσφατο παράδειγμα η εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στις 28/12/12 μέσα στον χώρο της ασοεε όπου συλλαμβάνουν μετανάστες μικροπωλητές , κατάσχουν τον εξοπλισμό του σταθμού 98fm και παραβιάζουν το στέκι της ασοεε. Ποιο το μήνυμα λοιπον?

Καθως το πανεπιστήμιο όπως το ξέραμε πεθαίνει, ανεκτοί θα είναι μονάχα:

  • Όσοι τηρούν τα αυστηρά ιδεολογικά, ακαδημαϊκά κριτήρια.
  • Όσοι συνεχίζουν να διατηρούν τις αυταπάτες για κοινωνική ανέλιξη και είναι πρόθυμοι μέσω της εντατικοποίησης της γνώσης, να υποστούν τις νέες πειθαρχήσεις και ελέγχους.
  • Όσοι είναι πρόθυμοι να υποβάλλουν τους εαυτούς τους στις σχέσεις εθελοντικής εκμετάλλευσης οπως την άμισθη εργασία ως μεταπτυχιακοι η διδακτορικοι η απλα το γλείψιμο.
  • Όσοι κάνουν τα στραβά μάτια στην ακραία υλική-συναισθηματική-διανοητική υποτίμηση, κοιτώντας μόνο τον ατομικό τους στόχο.
  • Όσοι σφυρίζουν αδιάφορα στην υποτίμηση και την εκμετάλλευση από τους μαφιόζους εργολάβους, των εργατριών-των που καθαρίζουν ή μαγειρεύουν στο κάτεργο της «διανόησης».
  • Όσοι δεν νοιάζονται για την διαχείριση της γνώσης από τα ίδια τα ιδρύματα και τα τσιράκια τους (καθηγητές), υπέρ του μπατσοστρατιωτικού συμπλέγματος της ασφάλειας, που αποτελεί την πιο κερδοφόρα επένδυση σε καιρούς κοινωνικής κρίσης.

Όλοι εμείς που:

  • Αντιλαμβανόμαστε ότι το πανεπιστήμιο ως θεσμό του κράτους των αφεντικών αναδιαρθρώνεται συνεχώς με σκοπό να εξυπηρετεί τις εκάστοτε ανάγκες του κεφαλαίου.
  • Αντιλαμβανόμαστε ότι οι σχέσεις που παράγονται μέσα σε αυτό αποτελούν καρικατούρες των σάπιων καπιταλιστικών σχέσεων.
  • Αντιλαμβανόμαστε ότι η γνώση. όπως μεταδίδεται μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της έρευνας, αναπαράγει σχέσεις εξουσίας.
  • Αντιλαμβανόμαστε ότι οι χώροι του πανεπιστημίου αποτελούν πεδία καθημερινών ταξικών συγκρούσεων.

ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
Με σκοπό την διαχείρισή τους για τις δικές μας ανάγκες.

  • Διαμορφώνουμε σχέσεις συντροφικότητας και αλληλεγγύης ενάντια στον ατομισμό και την κατάθλιψη στην οποία μας ωθούν.
  • Διαχειριζόμαστε συλλογικά την γνώση με γνώμονα την αξιοπρέπεια, ενάντια στην εμπορευματοποίησή και τη χρήση της για την άπληστη κερδοφορία των αφεντικών εις βάρος μας.
  • Χτίζουμε σχέσεις ενάντια στο εμπόρευμα, μοιραζόμενοι τα έξοδα των καθημερινών μας αναγκών στήνοντας αυτό- διαχειριζόμενα καφενεία και συλλογικές κουζίνες.
  • Οργανώνουμε με οριζόντιες αντί- ιεραρχικές δομές τις αντιστάσεις μας, τους αγώνες μας, κάνοντας πέρα τις μεσολαβήσεις της γραφειοκρατίας.

Το indymedia και ο 98 fm αποτελούν περιεχόμενα των καταλήψεων και η επίθεση σε αυτά μας αφορά όλους.

Όλοι εμείς που επιλέξαμε να διαμορφώσουμε καταλήψεις μέσα στις σχολές κόντρα στην εντεινόμενη πανεπιστημιακή αθλιότητα, θα υπερασπιστούμε τις δομές και τα περιεχόμενα τους μέχρι τέλους.
Ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί.

Άλλωστε ξέρουμε καλά πως όσοι σιωπούν τώρα για την επίθεση στο indymedia είναι οι ίδιοι που θέλουν τις σχόλες καθαρές από μετανάστες και κατάληψης και την τάξη και την ασφάλεια να θριαμβεύουν εις βάρος μας.

ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

η προκύρηξη σε pdf: Οι καταλήψεις είναι τα αναχώματα μας!

indymedia