Καθηγητάδες κάτω τα ξερά σας από τους αγωνιστές

Αφίσα που κολλήθηκε στις σχολές μας και τη ΣΘΕ με αφορμή τις διώξεις των 9 φοιτητών στη Ξάνθη και το περιστατικό που διαδραματίστηκε στη Πάντειο στις 15/02

ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Το τελευταίο διάστημα στο πανεπιστήμιο της Ξάνθης φοιτητές του αριστερού και αντιεξουσιαστικού χώρου αντιδρούν στη φασιστική/εθνικιστική/ομοφοβική ρητορεία του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΥΛΟΥ, μέσα κι έξω από το πανεπιστήμιο. Ο εν λόγω καθηγητής, μεταξύ άλλων επέμενε να υποστηρίζει ανοιχτά τη Χρυσή Αυγή με αποτέλεσμα να συσπειρώνει αντιδραστικούς και φασίστες φοιτητές οι οποίοι έδρασαν μέσα στο πανεπιστήμιο ζωγραφίζοντας σβάστικες και γράφοντας συνθήματα υπέρ της ναζιστικής οργάνωσης. Οι παρεμβάσεις αντιφασιστών φοιτητών στον Γ.ΠΑΥΛΟ κατάφεραν την απομάκρυνσή του αρχικά από τις εξετάσεις των μαθημάτων και στη συνέχεια την επίβλεψη των διαλέξεών του. Ως αντίποινα προέβηκε σε 9 μηνύσεις φοιτητών για την αντιφασιστική τους δράση καθώς και σε λεκτικές απειλές προς αυτούς.
Στις 15/2 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ο καθηγητής ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ (γνωστό καθίκι και ιδρυτικό στέλεχος της εθνικιστικής οργάνωσης Δίκτυο 21) επιτέθηκε σε σύντροφο επειδή έγραφε συνθήματα. Αργότερα και αφού κλήθηκαν οι μπάτσοι, έγινε σύλληψη άλλου συντρόφου, ενώ παράλληλα τα ΜΜΕ, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα οργίαζαν περί επιθέσεως περιθωριακών ενάντια σε καθηγητή.
Τα παραπάνω περιστατικά δεν είναι ούτε τυχαία ούτε μεμονωμένα, αλλά συναντιούνται καθημερινά μέσα στα πανεπιστήμια. Συχνά οι καθηγητές προβαίνουν σε σεξιστικά σχόλια και συμπεριφορές, σε φασιστική προπαγάνδα καθώς και σε εκμετάλλευση των φοιτητών (π.χ. κάρπωμα φοιτητικών εργασιών, τζάμπα εργασία στα εργαστήρια κλπ.) τάζοντάς τους επαγγελματική/προσωπική ανέλιξη. Το σπάσιμο των όποιων θυλάκων αγώνα είναι αναγκαστικό ώστε να αναδειχθεί το νέο παράδειγμα που θέλει τους φοιτητές πειθήνια εργαλεία σε ένα πανεπιστήμιο που κατευθύνεται από το ζεστό χρήμα των εργολάβων, των ερευνητικών και στρατιωτικο-αστυνομικών προγραμμάτων. Και φυσικά πολύτιμος σύμμαχος σε αυτήν την κατεύθυνση είναι φοιτητές είτε αυστηρά κομματικά οργανωμένοι σε παρατάξεις όπως η ΔΑΠ, είτε μη αυστηρά κομματικά οργανωμένοι που συνήθως λανσάρονται και σαν ανεξάρτητοι. Αλλά σίγουρα είναι φασίστες! Και σίγουρα θα μας βρουν απέναντι τους!
Δεν πρόκειται να λυγίσουμε μπροστά στον φόβο που ασκείται μέσω της καθηγητικής εξουσίας με σκοπό τη φίμωση και την καταστολή της πολιτικής έκφρασης και δράσης. Αντίθετα, θα απαντάμε δυναμικά σε κάθε φασιστική, σεξιστική και αυταρχική συμπεριφορά τόσο ατομικά όσο και συλλογικά!

Καμία δίωξη στους 9 φοιτητές από την Ξάνθη
Κάτω τα ξερά σας από το σύντροφο στο Πάντειο
Δεν πρόκειται να αφήσουμε σπιθαμή χώρου σε φασίστες
Κάθε πράξη καθηγητικής αυθαιρεσίας θα μας βρει απέναντί της

η αφίσα σε pdf