Καφενειο ΦΜΣ

Το αυτοδιαχειριζόμενο καφενείο βρίσκεται στο αίθριο της φυσικομαθηματικής σχολής.

Ένας πανεπιστημιακός χώρος που άνηκε σε κομματική νεολαία καταλήφθηκε το 2008 για να στεγάσει τις μικρές μας αρνήσεις απέναντι στην ολοένα αυξανόμενη εμπορευματοποίηση και ακρίβεια, τη θεοποίηση της κατανάλωσης και τις καπιταλιστικές σχέσεις εκμετάλευσης και τους καταναγκασμούς τους.

Ένα χώρο, όπου δε θα είμαστε ούτε υπάλληλοι ούτε πελάτες και όπου θα κυριαρχεί η συντροφικότητα, η επικοινωνία και η δημιουργία, μακριά από οποιαδήποτε ρατσιστική ή σεξιστική συμπεριφορά,από έμφυλους και ρατσιστικούς διαχωρισμούς και από τη διαμεσολάβηση του χρήματος.

Κόντρα στις εποχές που οι από πάνω σπέρνουν τον κανιβαλισμό στους από κάτω, ξανασυναντιόμαστε για να ξανασταθούμε ο ένας δίπλα στον αλλο/άλλη για να συλλογικοποιήσουμε τις επιθυμίες μας και να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας.

Ειδικότερα σε αυτή τη χρονική περίοδο που με το πρόσχημα της κρίσης οι μισθοί και οι ζωές μας υποτιμούνται διαρκώς από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους, ακόμα και ο καθημερινός καφές έχει γίνει μια πολυτέλεια.

Το καφενείο, το διαχειριζόμαστε μέσα από μια ανοιχτή συνέλευση όπου αυτοοργανωνόμαστε αντιιεραρχικά συνθέτοντας από τα κάτω το περιεχόμενό της, με βάση τις κοινές ανάγκες και τα κοινά μας συμφέροντα.

Περισσότερα στο blog του καφενείου