Αλληλεγγύη στους 5 διωκόμενους της διαδήλωσης NO EXPO!

Παίρνουμε θέσεις μάχης ενάντια στην καταστολή και τα Ευρωεντάλματα

Στις 12/11/2015 οι ελληνικές αρχές, με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης που εξέδωσε η εισαγγελική αρχή του Μιλάνου με σκοπό την άσκηση ποινικής δίωξης, συνέλαβαν 5 συντρόφους μας για τη συμμετοχή τους σε διαδήλωση την Πρωτομαγιά του 2015, ενάντια στη διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης Expo 2015.

Στις 7, 8 και 11 Ιανουαρίου του 2016 το συμβούλιο εφετών αποφάσισε τη μη έκδοση των 5 στις ιταλικές αρχές και διέταξε προκαταρκτική εξέταση για άσκηση ποινικής δίωξης για τα «αδικήματα» που τους κατηγορεί η αστυνομία του Μιλάνου ότι διέπραξαν, αυτή τη φορά στην Ελλάδα.

Δύο χρόνια, όμως μετά το μπλοκάρισμα των Ευρωπαϊκών Ενταλμάτων Σύλληψης , η ιταλική δικαιοσύνη επανέρχεται ορίζοντας νέα δικάσιμο. Με τη λήξη της δίκης στην Ιταλία θα έρθουν και τα νέα Ευρωεντάλματα για έκδοση με σκοπό την έκτιση της ποινής που θα έχει οριστεί καθώς και τη πιθανότητα να γίνουν δεκτά. Στις 15/01/2018 όμως, αρχίζει και η δίκη στην Ελλάδα για τα ίδια αδικήματα.

Για το λόγο αυτό, καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης, στα δικαστήρια Ευέλπιδων, κτίριο 9, στις 15 Ιανουαρίου στις 09:00.

Αν κράτη και αφεντικά ψάχνουν για ενόχους, να κοιτάξουν στον καθρέφτη τους.
Κανένας σύντροφός μας μόνος απέναντι στην διακρατική καταστολή.