Παρέμβαση αντιπληροφόρησης στην Πανε/πολη και τη ΦΕΠΑ σε ένδειξη αλληλεγγύης στην κατάληψη του  ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Την Παρασκευή 24.11.2017 άτομα από την Κατάληψη ΙΝΕΔΙΒΙΜ και τις σχολές προχωρήσαμε σε παρέμβαση αντιπληροφόρησης της κατάληψης στην Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου και τις εστίες ΦΕΠΑ στα Ιλίσια. Κατά την διάρκεια της παρέμβασης μοιράστηκε κείμενο σχετικά με τις εξελίξεις στην κατάληψη, γράφτηκαν σπρέυ με τα αιτήματα μας και κολλήθηκαν δύο (2) διαφορετικές αφίσες, η μία με κείμενο της κατάληψης και η δεύτερη με τα αιτήματά μας και το κάλεσμα στην Πανελλαδική ημέρα δράσης την Δευτέρα 27.11.2017.

Ακολουθεί Το κείμενο που μοιράστηκε και φωτογραφίες από την παρέμβαση:

Εδώ και 18 μέρες έχουμε καταλάβει το ΙΝΕΔΙΒΙΜ (πρώην ΕΙΝ) στην Αχαρνών και Κοκκινάκη (Πατήσια, Αθήνα).Η κατάληψη στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ ,ως υπεύθυνο φορέα της φοιτητικής μέριμνας και όχι μόνο,ήρθε ως απάντηση της συνεχούς υποβάθμισης της ζωής μας στις εστίες .

Εδώ και 8 μήνες στη ΦΕΕΜΠ υπάρχουν δωμάτια που δεν έχουν νερό,  ενώ θέρμανση δεν υπήρξε ποτέ. Χρόνια τώρα υπάρχει συστηματική εγκατάλειψη και υποβάθμιση των υποδομών (πχ. κτίρια ΦΕΕΜΠ και Β’ ΦΕΠΑ), όπως η απουσία συντήρησης των σωληνώσεων με αποτέλεσμα οι συνθήκες διαβίωσης να είναι επικίνδυνες πλέον και για την υγεία μας. Τον επόμενο μήνα αναμένουμε  και  τη  διακοπή  σίτισης  λόγω  της  μη  ανανέωσης  των  συμβάσεων.  Οι εργαζόμενοι/ες στις εργολαβίες είναι υπό καθεστώς συνεχούς ανασφάλειας, απειλής απόλυσης και μήνες απλήρωτοι.

Διανύουμε την τρίτη εβδομάδα κατάληψης .Στα πλαίσια της προπαγάνδισης του αγώνα και των αιτημάτων μας, την Παρασκευή 23/11 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση πληροφόρησης στην Πολυτεχνειούπολη και στις εστίες της ΝΕΕΜΠ στην περιοχή του Ζωγράφου. Στην παρέμβαση, μοιράστηκε το κείμενο του Συντονιστικού της κατάληψης, γράφτηκαν συνθήματα σε τοίχους των σχολών αλλά και στο κτίριο της Πρυτανείας , κολλήθηκε η αφίσα με την οποία καλούμε στην Πανελλαδική Ημέρα Δράσεων για την Κατάληψη του ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Τα αιτήματά μας είναι : άμεση παροχή νερού και θέρμανση/ζεστό νερό σε όλα τα δωμάτια, συντήρηση(σύμφωνα με τις ανάγκες μας) όλων των εστιών πανελλαδικά, επαγγελματικά πλυντήρια, ανοιχτά εστιατόρια σε όλες τις εστίες πανελλαδικά, φαγητό για όλους/ες, αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων και καμία απόλυση, όχι στις εργολαβίες, ανακαίνιση των ήδη υπαρχόντων εστιών και ανέγερση νέων.

Δευτέρα 27/11: Πανελλαδική Ημέρα Δράσης
ενάντια στο  ΙΝΕΔΙΒΙΜ και το  Υπουργείο Παιδείας

Oύτε βήμα πίσω μέχρι να καλυφθούν οι ανάγκες μας

Κατάληψη ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Blog: katalipsiinedivim.wordpress.com

E-mail: katalipsi.inedivim@gmail.com