Παρέμβαση για τις μαφίες στη ΦΜΣ

Δελτίο τύπου – Ανακοίνωση
 Σήμερα, Δευτέρα 22 Μαίου πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στο γραφείο του προέδρου του τμήματος φυσικής Ν.Τετράδη. Η αιτία της παρέμβασης μας ήταν η τοποθέτηση του Φώτη Χαλκίδη στη θέση του επιστάτη του Φυσικού, ενώ ο σκοπός μας ήταν η καταγγελία και το αίτημα για την άμεση απομάκρυνση του απο τους χώρους της σχολής. Ο συγκεκριμένος, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα των μηχανισμών με όρους μαφίας εντός του ΕΚΠΑ, αφού έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για το μπάζωμα μεγάλου μέρους της πανεπιστημιούπολης, παράνομη κατοχή κυλικείου, κτιριακών υποδομών, σχετίζεται με τον έλεγχο (ρουφιανεμα κοινώς) των εργαζομένων στη φύλαξη και με την εκκένωση πολιτικής κατάληψης εντός της πανεπιστημιούπολης. Σήμερα, ύστερα από ηρωικές προσπάθειες της διοίκησης του ΕΚΠΑ (το οποίο πληρώνει κανονικά πρόστιμα για όλα αυτά) μπορείτε να τον δείτε να σβήνει συνθήματα και να σκίζει αφίσες ανενόχλητος στη Σχολή Θετικών Επιστημών.
Αρχικά ο Τετράδης δήλωνε άγνοια για τον τρόπο τοποθέτησης του στο νέο πόστο. Και ενώ απο τη μία ισχυριζόταν πως τον πρότεινε ο ίδιος, στη συνέχεια ισχυρίστηκε πως η τοποθέτηση του Φώτη Χαλκίδη στο Φυσικό είναι αποτέλεσμα εντολής ανωτέρων γραφειοκρατικών κλιμακίων του πανεπιστημίου (του αντιπρύτανη Μαραβέγια). Σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος της σχολής ποτέ δεν μας εξήγησε τους λόγους και τα σκεπτικά αυτής της μετάθεσης, και αυτό μας δημιουργεί μια μεγάλη καχυποψία. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να δηλώσει πως δεν έχει καμία ευθύνη για αυτό το γεγόνος, ενώ ταυτόχρονα διατυμπάνιζε πως είναι απλά ένα διοικητικό μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας και πως είναι αναγκαστικά πολιτικά ουδέτερος! (sic). 
Στην αναφορά μας ότι η τοποθέτηση και η παρουσία τύπων σαν τον Xαλκίδη είναι απαράδεκτη, ο πρόεδρος του τμήματος μας απάντησε ότι μέσα στο πανεπιστήμιο οι μαφιόζοι είμαστε εμείς οι πολιτικοποιημένοι φοιτητές και φοιτήτριες… Αυτή είναι η πολιτική “ουδετεροτητα” του κύριου Τετράδη. Σε ένα πανεπιστήμιο με ιστορικό ξυλοδαρμών από μπράβους εργολάβων-συνεργατών του ΕΚΠΑ σε αγωνιζόμενες καθαρίστριες, μπάζωμα δασών στη Πανεπιστημιούπολη, βανδαλισμούς γραφείων ανευ κλοπών πακέτο με αύξηση των μιζών εταιριών security, δωρεάν ερευνητική εργασία σε εταιρίες και εκατομμύρια άλλες μπίζνες που δεν γνωρίζουμε, ο κ. Τετράδης αναφέρθηκε σε οργανωμένη πολιτική συλλογικότητα με χρόνια συμμετοχή σε αγώνες του φοιτητικού κινήματος, των εργαζομένων στο ΕΚΠΑ και πλήθος εργατικών και κοινωνικών αγώνων σαν ΣΥΜΜΟΡΙΑ και ΜΑΦΙΑ.
Κατά την αποχώρηση μας από την αίθουσα του θρόνου, επιχειρήσαμε να πληροφορήσουμε εργαζομένους των γραμματειών του  τμήματος για το λόγο της παρέμβασης μας. Ο μέγας αυτοκράτορας άρχισε να μας ακολούθει, να μας βρίζει και να μας ζητάει να φύγουμε. Είναι γνωστή τακτική η επιθετική συμπεριφορα (βρισίδια, σηκωμένα χέρια και απειλές) με σκοπό κάποιος από εμάς να χάσει τον έλεγχο και να απαντήσει, την έχουμε δεί από τον προκάτοχο του Τομπρα (με απειλές για “βασανιστήρια”…) αλλα και τελευταία με τον δήθεν προπηλακισμό του ακροδεξιού καθηγήτη Συρίγου στη Πάντειο. 
 
Παρόλες τις βρισιές και τα καραγκιοζιλίκια του Τετράδη στη παρέμβαση μας, επιμένουμε να λέμε το εξής: Ο μαφιόζος Χαλκίδης και οι δουλειές του δεν χωράνε στις σχολές μας, και μαζί του όσοι (θεσμικά και μη) του κάνουν πλάτες. Σήμερα ο πρόεδρος της σχολής Φυσικού στήριξε ανοιχτά και δημόσια τους μαφιόζους στα Πανεπιστήμια. Από σήμερα έχουμε έναν ακόμα παραπάνω λόγο να τον πολεμήσουμε!
Υγ 1. Το πρόβλημα του Τετράδη και του κάθε θεσμικού αντιδραστικού καραγκιόζη είναι πως στους καιρούς της ήττας και του φιλοτομαρισμού, κάποιοι και κάποιες συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε κόντρα στη σαπίλα του κόσμου των αφεντικων!
Υγ 2. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επίδειξη ψηφισμάτων από τους φοιτητικούς συλλόγους Φυσικού και Μαθηματικού ο πρόεδρας τα πέταξε δηλώνοντας ότι δεν τον ενδιαφέρουν. 

Αυτόνομο Σχήμα ΦΜΣ 

Δευτέρα 22 Μαίου 2017