Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον ολικό αρνητή στράτευσης Β.Γ.

Το πρωί της Πέμπτης 23/11/17, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση αλληλεγγύης στον ολικό αρνητή στράτευσης Β.Γ., στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθήνας (Λουίζης Ριανκούρ 85) όπου εκδικαζόταν η προσφυγή του ενάντια στο πρόστιμο των 6.000 ευρώ για την άρνηση του να καταταγεί στον ελληνικό στρατό.

Λίγη ώρα πριν από την συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε συλλογική παρέμβαση αντιπληροφόρησης από δεκάδες αλληλέγγυους/ες στον σταθμό του μετρό και την πλατεία Πανόρμου, όπου μοιράστηκαν κείμενα και πετάχτηκαν τρικάκια.

Ακολούθως, εξωτερικά του κτιρίου του Πρωτοδικείου κρεμάστηκαν αντιμιλιταριστικά πανό ενώ ταυτόχρονα συνεχιζόταν το μοίρασμα κειμένων της πρωτοβουλίας για την οικονομική καταστολή ολικών αρνητών στράτευσης και ανυπότακτων (1 , 2), καθώς και της δήλωσης του ολικού αρνητή στράτευσης Β.Γ. για την υπόθεση του. Αντιμιλιταριστικό πανό κρεμάστηκε στο χώρο έξω από το πρωτοδικείο. Περισσότεροι από 50 αλληλέγγυοι/ες συγκεντρώθηκαν έξω από το Πρωτοδικείο, όπου και παρέμειναν καθ’ όλη τη διάρκεια της προβλεπόμενης διαδικασίας.

Δεν θα μπορούσε βέβαια να μην εμφανιστεί και η ελληνική αστυνομία, η οποία παρατάχθηκε με δυνάμεις μέσα στο κτίριο και περιμετρικά από αυτό.

Με το πέρας της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε αυθόρμητη πορεία αλληλεγγύης προς τον σταθμό του μετρό, κατά τη διάρκεια της οποίας φωνάχτηκαν αντιμιλιταριστικά συνθήματα.

Το μήνυμα προς τους μηχανισμούς της καταστολής και αυτούς που τους στελεχώνουν ήταν σαφές: οι ολικοί αρνητές στράτευσης και όσοι/ες αγωνίζονται δεν είναι μόνοι/ες.

 

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ Η ΟΛΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ, ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

 

Πρωτοβουλία για την Ολική Άρνηση Στράτευσης (Αθήνα)