Απολύσεις στο ΕΚΠΑ-αιτία πολέμου!

Σήμερα 21/11 συναντηθήκαμε με περίπου 15 καθαρίστριες της Σχολής Θετικών Επιστημών όπου μας ενημερώσανε για την απόλυση τους (σε σύνολο 60 καθαριστριών) από την νέα εργολαβία που έχει αναλάβει το καθαρισμό (my-services) και παρά τις μέχρι τώρα υποσχέσεις πρυτανείας και πρόεδρων.

Άμεσα κατεβήκαμε στη πρυτανεία απαιτώντας να μίλησουμε με τον Αντιπρύτανη Σφηκόπουλο (και άμεσα υπεύθυνο για την σύνδεση πανεπιστημίου – εργολαβίας) ο οποίος αιφνιδιάστηκε και ανύμπορος να απαντήσει έφυγε κυριολεκτικά τρέχοντας.

Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στο Πρύτανη ο οποίος μιλώντας τηλεφωνικά με την εργολαβία μας δήλωσε ευθαρσώς ότι οι συγκεκριμένες καθαρίστριες δεν μπορούν να προσληφθούν καθώς έχουν προυπηρεσία(!) και άρα ανα πάσα στιγμή μπορούν να διεκδικήσουν αυξημένους μισθούς και εργασιακές σχέσεις κάτι το οποίο είναι ασύμφορο για την εταιρία. Αξίζει να σημειωθεί οτί οι θέσεις για τις οποίες μιλάμε είναι 4ωρης -προς το παρον- διάρκειας με μισθό της τάξης των 220 ευρώ το μήνα.

Μετά από αυτη την ομολογία του Πρύτανη ότι οι υποσχέσεις τους εδώ και μερικούς μήνες ήταν κενες και την συμφωνία του με τη ρητορική της εταιρίας, καθαρίστριες και αλληλέγγυοι/ες συζητήσαμε για τις δυνατότητες αγώνα ενάντια στις απολύσεις και την συνολική απαξίωση των ζωών μας από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους.

Με βάση αυτά ΚΑΛΟΥΜΕ όλο το κόσμο του αγώνα, φοιτητές και εργαζομένους, σωματεία και συλλογικότητες σε συνέλευση στο Κεντρικό Κτήριο της Πρυτανίας του ΕΚΠΑ (στάση Πανεπιστήμιο) στις 12.00 (ώρα ακριβείας) αύριο Τετάρτη 22/1

Αυτόνομο Σχήμα ΦΜΣ