ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ

Αφίσα που κολλήθηκε κατά την διάρκεια παρέμβασης, με αφορμή την έκδοση και το κόλλημα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (Βιολογικού, Χημικού, Γεωλογικού και Φαρμακευτικής) που καλούσε “να βυθίσουμε τους φελλούς” οι οποίοι απεικονίζονταν με μαύρες και κόκκινες σημαίες στοχοποιώντας και εμάς σαν πολιτικό χώρο .

 

Με αφορμή την αφίσα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που μας καλεί να βυθίσουμε μαύρους και κόκκινους φελλούς στοχοποιώντας ξεκάθαρα την πολιτική μας δράση μες τις σχολές, αποφασίσαμε να προβούμε σε μια σειρά δυναμικών παρεμβάσεων. Ποιοι είναι, όμως, αυτοί οι φελλοί άραγε;
Είναι αυτοί που αποτελούν τους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μέσα στις σχολές και σαν γνήσιοι εκπρόσωποι τους προωθούν την εντατικοποίηση, τον ατομικισμό, τον καριερισμό και το lifestyle. Αυτοί που κάθε στιγμή στηρίζουν κάθε μορφή εργασιακού κάτεργου είτε αυτό έχει την μορφή της εργολαβίας, είτε της απλήρωτης εργασίας των μεταπτυχιακών/διδακτορικών στα ερευνητικά προγράμματα. Σε αυτές τις παρατάξεις βρίσκουν στέγη κάθε είδους φασιστικά και εθνοπατριοτικά κατακάθια χωρίς να λείπουν πάρε-δώσε (ή «νταραβέρια» όποια σας αρέσει περισσότερο) με μαγαζιά, μαφίες και μπράβους. Συσπειρώνοντας φυτά και καθηγητές κάθε φορά επιδιώκουν το σπάσιμο των καταλήψεων, απεργιών (π.χ. απεργίες διοικητικών) και όπου τους παίρνει, τον τραμπουκισμό αγωνιστών. Έτσι μαζί με τους συριζαίους αποτελούν τους κύριους εκφραστές κράτους-κεφαλαίου μέσα στα πανεπιστήμια.
Η αφίσα αυτή, βέβαια, είναι προϊόν προεκλογικού «αγώνα». Ενός «αγώνα» στον οποίο παίρνουν μέρος και το σύνολο των αριστερών παρατάξεων. Όπου μας καλούν, όλους τους φοιτητές/φοιτήτριες, λες και είμαστε όλοι ένα, λές και έχουμε ίδια συμφέροντα μέσα στο πανεπιστήμιο, να αναδείξουμε του “ειδικούς” του κινήματος. Να αναθέσουμε τους αγώνες μας σε επαγγελματίες επαναστάτες που με τους βερμπαλισμούς, ρητορείες και τα προτάγματα τους επιχειρούν να οδηγήσουν τις «μάζες» ανάλογα με τις εκάστοτε πολιτικές σκοπιμότητες τους, εξαργυρώνοντας κάθε κινηματική διαδικασία στις κάλπες. Το Δ.Σ ως αποτέλεσμα των εκλογών είναι μία κλειστή διαδικασία που προκύπτει από μας, αλλά είναι πάνω από μας οπότε και καμιά απόφαση του δεν μπορεί να οξύνει τον ταξικό ανταγωνισμό.
Απέχουμε συνειδητά από λογικές αντιπροσώπευσης που γεννάνε την ανάθεση και το αντίστροφο. Προτάσσουμε αυτόνομους ταξικούς αγώνες. Να δημιουργήσουμε κοινότητες αγώνα βασισμένες σε ισότιμες σχέσεις μεταξύ μας αλλά και με τα υποκείμενα εκείνα που έχουν κοινά ταξικά συμφέροντα με εμάς (διοικητικούς υπαλλήλους, εργολαβικούς κ.α.).

Να τσακίσουμε τα αφεντικά και τα τσιράκια τους.

Αυτόνομο Σχήμα ΦΜΣ
Ελευθεριακή Συλλογικότητα Passim
Αυτοοργανωμένος Χώρος Φάντασμα

το κείμενο σε pdf