Δεν θα περάσει ο τρόμος!

Χρειάστηκε ένα περιστατικό σαν το προχθεσινό για να βγουν γενικές συνελεύσεις στις σχολές μας:

  • Τα ενωτικά πλαίσια επικράτησαν σε Φυσικό και  Μαθηματικό έναντι αυτά του ΜΑΣ (ΚΝΕ).
  • Οι φοιτητικοί σύλλογοι της φμσ αποφάσισαν συμμετοχή στην αντιφασιστική διαδήλωση στου Ζωγράφου την Τρίτη 3/4, ώρα 16.00 στο νεκροταφείο -πύλη Ζωγράφου
  • Επίσης πάρθηκαν ψηφίσματα καταγγελίας γα τη συνδιοργάνωση ημερίδας του τμήματος Μαθηματικού με την σχολή Ευελπίδων για τις πρακτικές εφαρμογές των μαθηματικών στη κρυπτογραφία και τις εφαρμογές στις ένοπλες δυνάμεις.

    Ψήφισμα του Συλλόγου Φοιτητών Μαθηματικού σχετίκα με τη συνδιοργάνωση διημερίδας του τμήματος με τη στρατιωτική σχολή Ευελπίδων.

    Ο Συλλογος Φοιτητών Μαθηματικου καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τη συμμετοχή του τμήματος μαθηματικών σε κοινή διημερίδα με τη σχολή ευελπίδων με θέμα “Κρυπτογραφία και Εφαρμογές στις Ένοπλες Δυνάμεις”.

    Η κίνηση αυτή αποδεικνύει στη πράξη μια διαχρονική καταντια της ακαδημαϊκης έρευνας και τη σχέση της με κρατικές εργολαβίες ασφάλειας και καταστολής.

    Δηλώνουμε οτι όπως δεν δεχόμαστε η έρευνα του πανεπιστημίου να καθορίζεται απο κερδοσκοπικές εταιρείες έτσι δεν θα δεχτούμε και να καθορίζεται απο εταιρείες δολοφόνων όπως αυτή του ελληνικού κράτους και δή του ελληνικού στρατού. Ας μην ξεχνάμε οτι αυτοί που σήμερα ασχολούνται με την αναβάθμιση του εθνικού κορμού αύριο θα είναι οι ίδιοι που θα ασχοληθούν με βέλτιστες μεθόδους καταστολής (σε οποιοδήποτε επίπεδο) πάνω μας.

    Ειδικότερα τη τρέχων χρονική περίοδο που η γενικευμένη επίθεση των αφεντικών σε ντόπιους και μετανάστες εργάτες αγγίζει τη μορφή ενός σύγχρονου φασισμού (κυβερνήσεις εθνικής ενότητας, δολοφονικές επιθέσεις φασιστοειδών σε μετανάστες εργάτες, αύξηση της στρατιωτικής θητείας και ρατσιστικά παραληρήματα στα ΜΜΕ) η κίνηση αυτή του τμήματος μαθηματικών θα πρέπει να χτυπηθεί άμεσα σε κάθε επίπεδο, έτσι ώστε να αποτραπεί.

    • Καλούμε το τμήμα μαθηματικών του ΕΚΠΑ να αποχωρίσει άμεσα απο την διημερίδα και οι καθηγητές Γρηγόριος Καλογερόπουλος, Χριστόδουλος Αθανασιάδης, Δημήτριος Βάρσος, Διονύσιος Λάπας, Ευάγγελος Ράπτης που συμμετέχουν ενεργά στην εκδήλωση να απολογήθουν δημόσια στη φοιτητική κοινότητα.

    • Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια, εργαζόμενο και εργαζόμενη του πανεπιστημίου να μπλοκάρει τώρα αλλα και στο μέλλον κάθε ανάλογη προσπάθεια ευθυγράμμισης της πανεπιστημιακής έρευνας προς το στρατοαστυνομικό σύμπλεγμα ασφάλειας και εθνικής κυριαρχίας, ενώ ταυτόχρονα να απομονώσει τους ερευνητές και καθηγητές που συμμετέχουν σε αυτές.