Οι 300 μετανάστες εργάτες απεργοί πείνας, ρισκάρουν τη ζωή τους και για λογαριασμό μας.

Είμαστε μετανάστες και μετανάστριες από όλη την Slot online Ελλάδα. Ήρθαμε εδώ διωγμένοι από τη φτώχια, την ανεργία, τους πολέμους, τις δικτατορίες. Οι πολυεθνικές της Δύσης και οι πολιτικοί υπηρέτες τους στις πατρίδες μας, δεν μας άφησαν άλλη επιλογή από το να ρισκάρουμε τις ζωές μας 10 φορές για να έρθουμε μέχρι την πόρτα της Ευρώπης. Η Δύση που καταληστεύει τον τόπο μας, με το απείρως καλύτερο βιοτικό επίπεδο από εκεί, είναι για μας η μοναδική ελπίδα να ζήσουμε σαν άνθρωποι. Ήρθαμε (με κανονική ή όχι είσοδο) στην Ελλάδα και δουλεύουμε για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Βρισκόμαστε στην αναξιοπρέπεια και στο σκοτάδι της παρανομίας για να ωφελούνται οι εργοδότες και οι υπηρεσίες του κράτους από την άγρια εκμετάλλευση της εργασίας μας. Ζούμε από τον ιδρώτα μας και με το όνειρο κάποια στιγμή να αποκτήσουμε ίσα δικαιώματα με τους έλληνες συναδέλφους…» Ιανουάριος 2011. Η συνέλευση των μεταναστών εργατών απεργών πείνας.

Στις 25 Γενάρη 250 μετανάστες εργάτες στην Αθήνα και 50 στη Θεσσαλονίκη ξεκινούν απεργία πείνας με αίτημα τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών εργατών στην ελλάδα. Οι 300 μετανάστες μαζί με αλληλέγγυους καταλαμβάνουν κτήριο της νομικής σχολής στην Αθήνα και το  εργατικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη προκείμενου να πραγματοποιήσουν την απεργία πείνας. Παρόλο που δεν παρακωλύθηκε ούτε στιγμή η εκπαιδευτική διαδικασία και δεν υπήρξε ούτε ίχνος βανδαλισμού στο ίδρυμα της νομικής, παρόλο δηλαδή που το πανεπιστημιακό άσυλο δεν καταλύθηκε, σύμφωνα και με τον ίδιο το νόμο του κράτους, η κυβέρνηση με στρατιωτικού τύπου επιχείρηση έκανε άρση ασύλου και εκκένωσε την νομική, μεταφέροντας τους μετανάστες σε κτήριο με άθλιες συνθήκες προκειμένου να συνεχίσουν την απεργία πείνας. Game slot Η μηδενική ανοχή που έδειξε το ελληνικό κράτος (με την πασοκική μορφή του) απέναντι στην κατάληψη κτηρίου της νομικής αποδεικνύει ότι η μαζική νομιμοποίηση μεταναστών εργατών δεν είναι ένα αίτημα διαπραγματεύσιμο. Αντιθέτως η παρανομοποίηση των μεταναστών εργατών, η κατάσταση δηλαδή που θέλει ένα τμήμα της εργατικής τάξης εξαθλιωμένο και χωρίς χαρτιά, άρα έρμαιο στις ορέξεις των αφεντικών, είναι στόχος υψίστης σημασίας.

Οι μετανάστες εργάτες συμφέρει να είναι παράνομοι. Και η μεταναστευτική πολιτική του ελληνικού κράτους εκεί στοχεύει.

Δεν θέλει και πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι οι μετανάστες εργάτες συμφέρει να είναι παράνομοι. Συμφέρει να μην έχουν χαρτιά, να ζουν στο σκοτάδι και στην εξαθλίωση. Γιατί έτσι οι όροι της εκμετάλλευσης τους γίνονται ευνοϊκότεροι για τα αφεντικά. Παράνομος μετανάστης σημαίνει εργασία χωρίς ένσημα, απόλυση χωρίς αποζημίωση, διαπραγμάτευση μισθού υπό την απειλή της απέλασης. Παράνομος μετανάστης, δηλαδή εργάτης χωρίς χαρτιά σημαίνει περισσότερα κέρδη για τα αφεντικά. Και αυτή είναι μια συνθήκη που ισχύει από τη πρώτη στιγμή που ο μετανάστης θα πατήσει το πόδι του στην ελλάδα. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός Slot deposit pulsa ότι από τις δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις ασύλου που κατατέθηκαν την τελευταία τριετία, παραχωρήθηκε  άσυλο μόνο σε 27 ανθρώπους.

Οι μετανάστες που έρχονται στην ελλάδα δεν είναι τουρίστες. Αφήνουν τα σπίτια τους για μια καλύτερη ζωή και απέναντι τους βρίσκουν την στρατιωτικά εξοπλισμένη Frontex, την υπηρεσία φύλαξης ευρωπαϊκών συνόρων, ναρκοπέδια και συρματοπλέγματα  Οι μετανάστες που φτάνουν στα ελληνικά σύνορα ή θα εντοπιστούν από τις αρχές και θα επιστραφούν στη χώρα προέλευσης τους, ή θα σκοτωθούν στα ναρκοπέδια του Έβρου και στα νερά του Αιγαίου ή θα καταφέρουν και θα περάσουν τα σύνορα και θα βρεθούν σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Επειδή ακριβώς η είσοδος στα σύνορα είναι παράνομη, οι μετανάστες καταφέρνουν και περνούν μέσω λαθρεμπόρων, χρεώνοντας έτσι τον εαυτό τους με υπέρογκα ποσά, δουλεύοντας στην ελλάδα για να ξεπληρώσουν αυτό τους το χρέος. Από αυτή την διαδικασία το ελληνικό κράτος βγαίνει πέρα για πέρα κερδισμένο: μαύρο χρήμα κινείται καθημερινά ανάμεσα σε μαφίες, λιμενικό και αστυνομικούς, δημιουργώντας μια παράλληλη οικονομία.

Αυτήν ακριβώς την λειτουργία ωφελεί το τοίχος που λέει ότι σκοπεύει να χτίσει η κυβέρνηση στο βόρειο τμήμα του νομού Έβρου. Η ελλάδα είναι «προικισμένη» με ένα φυσικό τοίχος στα ανατολικά σύνορα της που λέγεται Αιγαίο πέλαγος, στο οποίο έχουν χαθεί χιλιάδες μετανάστες. Ο Game slot «παλιόκαιρος», η Frontex και το λιμενικό είναι παράγοντες που αυξάνουν το κόστος μετακίνησης των μεταναστών ανά κεφάλι. Έτσι οι μετανάστες στρέφονται προς τα περάσματα του Έβρου που «κοστίζουν» πιο φθηνά. Το τοίχος έχει σκοπό πρώτον, να γλιτώσει τα ελληνικά ναρκοπέδια του Έβρου από την διεθνή κατακραυγή και δεύτερον, να στρέψει ξανά το λαθρεμπόριο μεταναστών προς το Αιγαίο. Συνεπώς να ενισχύσει τις μαφίες και την παραοικονομία δένοντας τους μετανάστες με μεγαλύτερο χρέος.

Είναι προφανές ότι οι μετανάστες που εργάζονται στην ελλάδα -υπό άθλιες συνθήκες- εργάζονται πρωτίστως για να ξεπληρώσουν τις μαφίες που τους μετέφεραν, κάνοντας έτσι ακόμα πιο δύσκολη την συλλογή των απαραίτητων ενσήμων που τους είναι απαραίτητα για να εκδώσουν άδεια παραμονής. Είναι μια κατάσταση που βρίσκει το ελληνικό κράτος κερδισμένο από την παρά-οικονομία, τα ελληνικά αφεντικά πανευτυχείς που έχουν στην διάθεση τους φτηνό, ευέλικτο και πειθαρχημένο εργατικό δυναμικό και τους μετανάστες παράνομους με το ζόρι.

Ο ρατσισμός ρίχνει τα μεροκάματα.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, η μετανάστευση είναι παθογένεια του καπιταλισμού. Bocoran RTP live Όσο υπάρχει καπιταλισμός θα υπάρχει πόλεμος, φτώχεια και εξαθλίωση. Και εκατομμύρια άνθρωποι θα συνεχίζουν να εγκαταλείπουν τις χώρες τους, χώρες ρημαγμένες από την οικονομική λεηλασία των πολυεθνικών εταιριών, τα ολοκληρωτικά καθεστώτα -προτεκτοράτα δυτικών κρατών και τους πολέμους στους οποίους συμμετέχει και το ελληνικό κράτος (από το 2001 στις σφαγές του Αφγανιστάν) υπερασπίζοντας και αυτό, όπως όλα τα καπιταλιστικά κράτη τα συμφέροντα του.

Το ελληνικό κράτος δεν το ενδιαφέρει να διώξει τους μετανάστες και να δημιουργήσει μια «καθαρή» πατρίδα και δεν έχει κανέναν μα κανέναν λόγο να το κάνει. Ο ρατσισμός είναι το καλύτερο εργαλείο διάσπασης, η τακτική εκείνη που στρέφει τον ένα φτωχό ενάντια στον άλλον, τη στιγμή που τα αφεντικά μας πλουτίζουν ακόμα περισσότερο. Διαίρει και βασίλευε, γνωστή η τακτική. Ακούγοντας το γελοίο επιχείρημα «οι ξένοι μας παίρνουν τις δουλειές» πιάνουμε τους εαυτούς μας να αναρωτιούνται: Αφού οι μετανάστες μας παίρνουν τις δουλειές γιατί υπάρχουν άνεργοι γιατροί, μηχανικοί, δάσκαλοι, καθηγητές, νοσηλευτές και δημοσιογράφοι; Αφού οι μετανάστες μας παίρνουν τις δουλειές πως υπήρχε ανεργία και πριν το 1991;Αφού δεν υπάρχει φαί και στέγη για όλους, γιατί υπάρχουν τόσες ακαλλιέργητες εκτάσεις και  τόσα εγκαταλειμμένα κτήρια; Αφού δεν υπάρχουν μετανάστες στο δημόσιο γιατί εκεί πέφτουν τα μεροκάματα; Αδυνατούμε να δούμε ότι αυτά που ετοιμάζουν στους μετανάστες  τα ετοιμάζουν και σε εμάς, ότι η εξαθλίωση ενός κομματιού της κοινωνίας προαναγγέλλει και την εξαθλίωση των υπολοίπων. Και εμείς όσο παραμένουμε ρατσιστές δηλαδή διαιρεμένοι άρα και αδύναμοι, όσο ψάχνουμε αποδιοπομπαίους τράγους στον γείτονα μας επειδή έχει διαφορετικό χρώμα δέρματος άλλο τόσο θα βυθιζόμαστε στη ξεφτίλα μαζί με τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας.

Με τους 300 είμαστε μαζί, μέχρι τη νίκη! Άμεση υλοποίηση των αιτημάτων τους.

Η λάσπη που εξαπολύεται καθημερινά στα δελτία των ειδήσεων για την κατασυκοφάντηση και υποτίμηση  του αγώνα των 300 αποδεικνύει πόσο πολύ φοβάται η άρχουσα τάξη την ταξική αυτό-οργάνωση των μεταναστών. Φοβάται δηλαδή την συνειδητοποίηση των μεταναστών σαν αυτό που είναι, όχι λαθραίοι άνθρωποι μα απαγορευμένοι εργάτες. Για αυτό είναι χρέος μας να στηρίξουμε αυτόν τον αγώνα. Όχι μόνο γιατί αποδεικνύουν ότι οι μετανάστες δεν είναι θύματα, όχι μόνο γιατί έχουν αυτό μας λείπει, κότσια και τσαμπουκά, αλλά γιατί συνειδητοποίησαν ποιοι είναι απέναντι τους. Γιατί έχουν ταξική συνείδηση και αυτό είναι επικίνδυνο για Slot deposit pulsa τα αφεντικά μας. Επικίνδυνο παράδειγμα προς μίμηση.